США офіційно припинили двосторонню взаємодію з РФ щодо Сирії

США офіційно припинили двосторонню взаємодію з РФ щодо Сирії

Оновлено
Укрінформ
Офіційний Вашингтон оголосив про припинення двосторонньої взаємодії з російською стороною в питаннях урегулювання ситуації в Сирії та відмову від створення Спільного виконавчого центру.

З відповідною заявою виступила у понеділок під час брифінгу директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати призупиняють свою участь по двосторонніх каналах зв'язку з Росією, які були встановлені раніше для підтримки режиму припинення бойових дій", - підкреслила Трюдо, зачитуючи офіційну заяву.

При цьому вона зауважила, що це рішення було прийняти нелегко.

"Сполучені Штати не шкодують зусиль у проведенні переговорів та спробах реалізувати домовленість з Росією, спрямовану на боротьбу з насильством, забезпечуючи безперешкодний доступ гуманітарної допомоги та придушуючи терористичні організації, що діють в Сирії, в тому числі ІДІЛ і "Аль-Каїду", - наголосила представник зовнішньополітичного відомства.

На жаль, Росія не змогла виконати свої власні зобов'язання, в тому числі в рамках міжнародного гуманітарного права і резолюції РБ ООН 2254, а також "не хоче або не в змозі забезпечити дотримання домовленостей сирійським режимом", констатували в Держдепі.

"Росія і сирійський режим вирішили продовжувати військовий курс, що суперечить домовленостям про припинення бойових дій", - зазначили в Вашингтоні. Про це, зокрема, свідчать напади на цивільні райони, ураження критичної інфраструктури, такі як лікарні, а також блокування гуманітарної допомоги, в тому числі напад на конвой гуманітарної допомоги 19 вересня.

США також підкреслили, що виведуть весь персонал, який мав забезпечувати можливе створення Спільного виконавчого центру. При цьому в Держдепі підкреслили, що канал зв'язку з уникнення інцидентів у повітрі між США і Росією продовжить функціонувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-