Туреччина продовжила надзвичайний стан на три місяці

Туреччина продовжила надзвичайний стан на три місяці

Укрінформ
Турецький уряд за підсумками сьогоднішнього засідання прийняв рішення про продовження режиму надзвичайного стану в країні на 90 днів.

Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш, повідомляє Аnadolu.

Говорячи про ситуацію в Сирії, Куртулмуш зазначив, що питання проведення операції по визволенню міст Мосул і Ракка від терористів залежить від участі місцевих сил у наступі та підтримці ВВС міжнародної коаліції.

"Туреччина готова розглянути питання проведення операцій у Мосулі і Рацці лише в рамках цих умов і ніколи не піде на те, щоб після виведення бойовиків ДАЄШ з цих міст вони перейшли під контроль інших терористичних організацій", - підкреслив він.

Стосовно вимоги Анкари про екстрадицію ватажка терористичного руху "Паралельна держава" Фетуллаха Гюлена віце-прем'єр сказав: "Як країна, яка є стратегічним партнером США у всіх сферах і підписала зі Сполученими Штатами угоду щодо екстрадиції, ми вимагаємо від Вашингтона арешту Гюлена у місці його перебування до ухвалення американським судом відповідного рішення".

"Відправлене 10 вересня досьє є вимогою про арешт зазначеної особи. Це право дає Туреччині стаття 10 угоди зі США про екстрадицію. Анкара сподівається, що на це звернення буде дано своєчасну відповідь і зроблені відповідні кроки у цьому напрямі", - пояснив Куртулмуш.

Фото: slovodel.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-