Лідер іспанських соціалістів подав у відставку

Лідер іспанських соціалістів подав у відставку

Укрінформ
Лідер іспанських соціалістів Педро Санчес подав у відставку, тим самим, можливо, звільнивши шлях до формування в країні коаліційного уряду.

Про це повідомляє BBC.

Ще навесні федеральний комітет його партії проголосував за формування коаліційного уряду на чолі з консерваторами, проти чого сам Санчес послідовно виступав протягом кількох місяців.

Загальні вибори в грудні 2015 року дали більшість консерваторам з Народної партії Маріано Рахоя, однак недостатню, щоб сформувати уряд без коаліції (137 місць, 33%). Відтоді парламент, де соціалісти мають 85 депутатів (23%), не може дійти згоди щодо складу коаліційного уряду.

На початку цього року Король Іспанії Філіп IV провів переговори з провідними політичними лідерами країни в спробі досягти угоди про формування уряду. В березні була спроба сформувати кабінет на чолі з Санчесом, проте парламент відмовився затверджувати його на посаді прем'єр-міністра.

Після цього вже всередині Соціалістичної партії з'явилися дві групи - тих, хто хотів бачити Санчеса на посаді прем'єра, і тих, хто хотів покласти край тупиковій ситуації.

25 вересня на регіональних виборах в Басконії і Галісії Соціалістична партія втратила частину місць, завойованих в 2012 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-