МЗС Росії викликало посла Нідерландів щодо розслідування катастрофи MH17

МЗС Росії викликало посла Нідерландів щодо розслідування катастрофи MH17

Укрінформ
Міністерство закордонних справ РФ на 3 жовтня викликає посла Нідерландів у Москві, щодо розслідування збиття малайзійського літака рейсу MH17 на Донбасі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Міністерство закордонних справ Росії на 3 жовтня викликає посла Нідерландів в Москві, щоб роз'яснити причини неприйняття російською стороною методів роботи міжнародної групи з розслідування збиття малайзійського літака рейсу MH17 на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за словами представника МЗС Росії Марії Захарової, представлені проміжні підсумки роботи Спільної слідчої групи "нав’язливо представляються як єдино вірні".

Як повідомлялося раніше, 30 вересня МЗС Нідерландів викликало російського посла в Гаазі.

28 вересня міжнародна Спільна слідча група під керівництвом прокуратури Нідерландів оголосила перші проміжні підсумки розслідування катастрофи літака рейсу MH17. У доповіді вказано, що зенітно-ракетна установка "Бук", з якої збили Boeing, була доставлена на територію України з Росії і повернулася до Росії після обстрілу. Місцем запуску ракети слідчі назвали околиці селища Первомайський поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія перебуває під контролем підтримуваних Росією сепаратистів. Кількість підозрюваних, згідно з доповіддю, – близько 100 осіб.

Водночас слідчі заявили, що наразі не можуть говорити про причетність Росії як країни до збиття літака. За їхніми словами, встановлення винних у трагедії стане наступним етапом слідства.

При цьому слідство наголосило, що має докази всіх своїх оголошених результатів, які вважає безсумнівними й переконливими, але свідомо не називає їх зараз, бо вони будуть представлені вже на суді, що має відбутися у кримінальній справі про збиття літака і вбивство людей у ньому. Термін розслідування катастрофи продовжили до початку 2018 року.

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали слідство у справі про катастрофу Boeing "упередженим і політично мотивованим".

17 липня 2014 року був збитий літак "Boeing-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура. Всі 298 людей на борту загинули.

Захід і Україна і раніше заявляли, що мають докази того, що літак збили з комплексу "Бук", наданого бойовикам Росією; поки точно не доведено, чи причетні до цього кадрові російські військові і російське військове командування. Підтримувані Москвою бойовики і сама Росія свою причетність заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-