Затримані в Молдові митники стягували дань з перевізників сільгосппродукції з України

Затримані в Молдові митники стягували дань з перевізників сільгосппродукції з України

Укрінформ
Затримані в Молдові 28 митників (контрольно-перепускних пунктів «Паланка» і «Тудора» молдавсько-українського кордону) підозрюються в незаконному стягуванні грошових коштів з власників автотранспортних засобів, що перевозили сільськогосподарську продукцію з України.

Про це повідомили в Національному центрі по боротьбі з корупцією, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Згідно з матеріалами попереднього слідства, митники, включаючи начальників змін, незаконно стягували грошові кошти з перевізників сільгосппродукції з України. В обмін на грошову винагороду митники не проводили огляд автомобілів і перевірку супровідних документів», - повідомили в прес-службі антикорупційного центру.

Повідомляється також, що під час обшуків на КПП «Паланка» в офісі начальника зміни була виявлена крупна сума грошей в різній валюті.

Усіх затриманих поміщено в ізолятор тимчасового тримання Центру по боротьбі з корупцією.

Якщо їх провина буде доведена, їм загрожує тюремне ув’язнення строком до 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, в рамках кримінальної справи про корупцію співробітники молдавського Національного центру по боротьбі з корупцією і антикорупційної прокуратури провели в п'ятницю вранці обшуки на двох КПП  молдавсько-українського кордону. Затримано 28 митників, включаючи керівника Митного бюро міста Бендери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-