Обама і Меркель закликали почати розведення сил на Донбасі

Обама і Меркель закликали почати розведення сил на Донбасі

Укрінформ
Президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель провели 29 вересня телефонну розмову, під час якої йшлося про зовнішню політику Росії, зокрема у контексті збройних конфліктів у світі.

Як інформує Радіо Свобода, про це йдеться у повідомленні Адміністрації Обами.

«Президент Обама говорив сьогодні по телефону з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про ситуацію в Україні та Сирії.

Що стосується України, президент Обама висловив рішучу підтримку зусиль щодо «нормандської групи» на чолі з Німеччиною і Францією з просування швидкого і повного виконання Мінських угод», – йдеться у повідомленні.

Обидва лідери закликали сторони продовжувати поважати угоду про припинення вогню, почати відведення сил уздовж лінії зіткнення якомога швидше, і надати міжнародним спостерігачам безперешкодний доступ до всієї зони конфлікту.

Крім того, президент США і канцлер Німеччини рішуче засудили авіаудари російських військ і сирійського режиму по густонаселених східних Районах Алеппо, назвавши їх «варварськими».

«Росія і сирійський режим несуть особливу відповідальність за припинення бойових дій у Сирії і надання доступу до гуманітарної допомоги від ООН в оточені і важкодоступні райони Сирії», – йдеться в повідомленні.

Раніше у четвер канцлер Німеччини Ангела Меркель також у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним закликала його стабілізувати нестійке перемир’я на сході України. Путін, у свою чергу, «висловив сподівання, що українська сторона ... утримається від збройних провокацій у зоні конфлікту і піде нарешті на реальні кроки до виконання її політичних зобов’язань», повідомили в прес-службі Кремля.

Як відомо, збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід обвинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці обвинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-