ПАРЄ заявляє про втручанням олігархів у президентські вибори в Молдові

ПАРЄ заявляє про втручанням олігархів у президентські вибори в Молдові

Укрінформ
Спостерігачі від Парламентської Асамблеї Ради Європи на президентських виборах у Молдові висловили занепокоєння втручанням олігархічних структур у виборчу кампанію.

Про це вони заявили на прес-конференції у Кишиневі, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Члени делегації ПАРЄ констатували ряд не розв'язаних ще в Молдові проблем. Серед них - відсутність результатів у боротьбі з корупцією, непрозоре фінансування політичних партій і виборчих кампаній, монополізація ЗМІ і відсутність прозорості їх фінансування, втручання олігархічних структур у політичне життя, у тому числі у виборчі процеси в Молдові", - зазначили спостерігачі.

Європейські парламентарі також висловили занепокоєння оприлюдненою інформацією про втручання церкви у виборчу кампанію, нагадавши про необхідність дотримання принципу відокремлення церкви від держави.

Спостерігачі закликали молдавську владу вжити необхідних заходів для забезпечення рівних умов для всіх кандидатів на президентський пост, а також відмовитися від використання адміністративного ресурсу.

Як повідомлялося, 30 жовтня у Молдові відбудуться всенародні вибори президента. На вищий пост у державі претендує кілька кандидатів, серед яких - лідер правлячої Демократичної партії Маріан Лупу, голова Партії соціалістів Ігор Додон, екс-прем'єр, керівник Європейської Народної партії Юріє Лянке, голова Ліберальної партії Міхай Гімпу, журналіст Дмитро Чубашенко та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-