Трамп і Клінтон сперечались, чи справді РФ здійснила хакерську атаку на США

Трамп і Клінтон сперечались, чи справді РФ здійснила хакерську атаку на США

Укрінформ
Кандидати в президенти США Гілларі Клінтон і Дональд Трамп не зійшлися на тому, чи справді хакерський злам серверів Національного комітету Демократичної партії США був вчинений російськими державними структурами.

Про це йшлося під час перших президентських дебатів, що відбулися в ніч на вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Усе частіше ми бачимо кібератаки, які здійснюють держави або держструктури. Нещодавні випадки, які викликають наше занепокоєння – це використання Росією кібератак проти цілого ряду організацій нашої країни (маючи на увазі також Держдепартамент США і Білий дім – ред.)", - заявила Клінтон, відповідаючи на запитання ведучого, хто стоїть за крадіжкою секретів США і як з цим боротися.

"Я знаю, що Дональд часто хвалить Володимира Путіна, - продовжила кандидат від демократів. - Але що Путін зробив: він розв'язав руки хакерам, щоб вони зламували державні сервери, файли Національного комітету Демократичної партії і нещодавно ми дізнались, що це один із методів, якому росіяни надають перевагу, аби сприяти витоку інформації та створювати хаос".

Вона також згадала, що Трамп відкрито закликав Путіна зламувати американські комп'ютерні системи. Втім, за її словами, експертне співтовариство США засудило цей крок, підкресливши, що такий політик "не може бути головнокомандувачем Сполучених Штатів".

У відповідь кандидат-мільярдер не був багатослівним.

"Що стосується кібербезпеки, ми маємо бути краще ніж хто-небудь інший, але це не так. Я не впевнений, що Росія зламала наші системи. Може і Росія, може і Китай, а може і хтось інший, хто сидить на дивані і важить 400 фунтів (понад 180 кг, - ред.)", - зазначив Трамп.

Він скористався моментом та перевів тему на те, що саме було в оприлюднених документах: "Ми не знаємо, хто зламав доступ до Національного комітету Демократичної партії, але ми знаємо, що Берні Сандерсом скористалися ваші люди".

При цьому Трамп дорікнув адміністрації Обами у тому, що вона не контролює інтернет-безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-