В аеропортах Австралії оголосили двотижневий «страйк з перервами»

В аеропортах Австралії оголосили двотижневий «страйк з перервами»

Укрінформ
Міністерство імміграції та охорони кордонів Австралії попередило пасажирів про початок нового страйку співробітників контрольних служб аеропортів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу відомства.

Австралійці та іноземці, які планують у найближчі два тижні скористатися аеропортами Австралії, повинні бути готові до суттєвих затримок при проходженні пунктів прикордонного і митного контролю у міжнародних аеропортах країни.

Це вже четвертий страйк прикордонників і митників цього року, але, на відміну від попередніх випадків, зараз мова йде про «страйк з перервами» - з 26 вересня по 9 жовтня включно його учасники виходитимуть на роботу, але будуть багаторазово її переривати на 30-хвилинні періоди.

Страйкарі є членами профспілки працівників державних служб (CPSU), яка ось уже три роки веде переговори з роботодавцем (федеральним урядом), намагаючись домогтися підвищення зарплат і компенсаційних виплат держслужбовцям.

Згідно з австралійським трудовим законодавством, профспілка повинна повідомити роботодавця про плани провести страйк не пізніше, ніж за 2 тижні до його початку. CPSU завжди дотримується цього правила, однак цього разу було вирішено заздалегідь не повідомляти владі, в яких саме аеропортах та коли буде перериватися робота. Приховування такої інформації про «страйк з перервами» законом не заборонено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-