Мир у Сирії неможливий, поки там задіяна Росія – представник США

Мир у Сирії неможливий, поки там задіяна Росія – представник США

Укрінформ
Сполучені Штати вісім "болісних" місяців ведуть переговори з Росією по сирійському врегулюванню, й дійшли висновку, що мир в Сирії неможливий, поки Москва продовжує брати участь у цій війні.

З такою заявою виступила постійний представник США при ООН Саманта Пауер під час екстреного засідання Радбезу по Сирії в неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія вже давно має всі можливості, щоб покласти край цим стражданням. США працювали з Росією впродовж восьми болісних місяців для того, щоб домовитися про нові зобов'язання щодо припинення бойових дій", - заявила американський представник.

Вона пояснила, що Штати "робили це не тому, що вірили в добросовісність Росії", бо всім відомо, що Москва каже одне, а робить зовсім протилежне. "Ми це зробили, бо розуміємо, що мир в Сирії неможливий, якщо Росія продовжуватиме брати участь у цій війні. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб покласти край насильству  та повернутися на шлях політичних перетворень", - заявила Пауер.

Тому, за її словами, навіть за нинішніх умов США шукатимуть шлях для припинення бойових дій, "але здоровий глузд каже нам про те, що однобічне припинення бойових дій неможливе".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-