Сирія звинувачує Туреччину у підтримці тероризму

Сирія звинувачує Туреччину у підтримці тероризму

Укрінформ
Туреччина та Західні спецслужби щедро підтримують терористів, які діють у Сирії, інакше тероризм не поширився б так швидко і безкарно.

Про це у виступі на Генеральній асамблеї ООН заявив заступник міністра закордонних справ Сирії Валід аль-Моуалем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кожен чудово розуміє, що тероризм не поширився б моєю країною, якби добре відомі країни не підтримували його. <…> Туреччина відкрила свої кордони для десятків тисяч терористів з усього світу та надала їм логістичну підтримку і тренувальні бази під наглядом турецьких та західних розвідувальних служб», - сказав аль-Моуалем.

За його словами, Анкара «навіть надавала терористам пряму військову допомогу, як продемонстрували ситуації у Ідлібі, Алеппо та сільській частині Латакії».

На його переконання, Катар та Саудівська Аравія також сприяють розвитку тероризму у Сирії. «Більше не секрет, що Катар та Саудівська Аравія зробили свій внесок у це, пропагуючи свою ваххабістську такфіристичну ідеологію та фетви смерті, які не мають нічого спільного із ісламом», - наголосив заступник міністра закордонних справ Сирії.

Він додав, що Ер-Ріяд та Доха «всіляко вихвалялися підтримкою тероризму, надсилаючи до Сирії тисячі найманців із найсучаснішою зброєю».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-