Охоронці румунських в'язниць погрожують страйком

Охоронці румунських в'язниць погрожують страйком

Укрінформ
Профспілка Національного агентства пенітенціарних установ зажадала від міністра юстиції в терміновому порядку розглянути питання поліпшення умов праці та оплати охоронців в'язниць, прирівнявши їх працю до роботи правоохоронних органів.

Якщо вимоги не будуть виконані, профспілки погрожують масовими акціями протесту та страйками охоронців найбільших румунських тюрем, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Профспілка працівників пенітенціарних установ починає протестні акції у всіх в'язницях країни. Головні вимоги: поліпшення умов праці, набір додаткового охоронного персоналу (дефіцит охоронців становить близько восьми тисяч осіб), прирівнення оплати праці охоронників до заробітної плати працівників органів захисту правопорядку», - йдеться в листі керівництва профспілки.

Повідомляється також, що перша акція протесту, під час якої протестувальники планують зустрітися з міністром юстиції, запланована на понеділок, 26 вересня. Акція пройде перед будівлями кількох в'язниць Румунії в різних повітах країни.

Профспілки попередили, що якщо вимоги маніфестантів не будуть почуті, на початку жовтня по всій країні пройде загальний страйк охоронців в'язниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-