Мінфін РФ запропонував заощадити на працюючих пенсіонерах

Мінфін РФ запропонував заощадити на працюючих пенсіонерах

Укрінформ
Міністерство фінансів Росії пропонує відмовитися від виплат працюючим пенсіонерам, у яких доходи значно перевищують прожитковий мінімум.

Про це пишуть «Ведомости» з посиланням на федеральних чиновників.

Обговорюються пропозиції Мінфіну заощадити на працюючих пенсіонерах: не платити пенсії тим, чий доход перевищує 500 тис. руб. або - менш жорсткий варіант - 1 млн руб. (стосуватиметься близько 90 тис. осіб), і скасувати фіксовану виплату тим, чий доход вищий за два з половиною прожиткові мінімуми (близько 2 млн осіб).

Ці заходи пропонуються, щоб збалансувати бюджет на 2017-2019 роки. За оцінками чиновників, відмова від виплат за менш жорстким варіантом заощадить федеральному бюджету майже 450 млрд руб. за три роки. Якщо пропозиція Мінфіну буде прийнята, вона стосуватиметься близько двох мільйонів осіб. З 2016 року для працюючих пенсіонерів у Росії скасовано індексацію пенсії.

Цього тижня в Держдуму було внесено законопроект про заміну осінньої індексації пенсій у 2016 році на разову виплату у розмірі 5 тис. руб. Наприкінці серпня глава російського уряду Дмитро Медведєв заявив, що на індексацію пенсій немає грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-