КНДР в ООН обіцяє продовжувати розробку ядерної зброї

КНДР в ООН обіцяє продовжувати розробку ядерної зброї

Укрінформ
Північна Корея й надалі зміцнюватиме свій ядерний арсенал, незважаючи на міжнародні санкції.

Про це у виступі на Генеральній Асамблеї ООН заявив міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Йонг Хо, передає кореспондент Укрінформу.

«КНДР продовжуватиме вживати заходи, направлені на зміцнення власних ядерних сил якісно та кількісно для захисту гідності, права на існування та збереження справжнього миру супроти зростаючої загрози ядерної війни з боку США», - сказав Хо.

За його словами, набуття Північною Кореєю ядерного статусу стало «невідворотним наслідком ворожої політики США». «КНДР не мала іншого вибору, окрім як невідворотно набути ядерного статусу, після того, як Пхеньян зробив усе можливе для захисту національної безпеки від постійних ядерних загроз з боку США, що тривають ще з 1950-х років», - зазначив глава МЗС КНДР.

За його словами, розробка Північною Кореєю ядерної зброї є «доброчесним методом самооборони». «Поки існує ядерна держава, вороже налаштована до КНДР, наша національна оборона та мир на Корейському півострові може бути захищений лише за допомогою надійного ядерного стримування», - наголосив Хо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-