Німеччина звинуватила РФ у хакерських атаках на членів свого уряду

Німеччина звинуватила РФ у хакерських атаках на членів свого уряду

Укрінформ
Німеччина розслідуватиме серію комп’ютерних атак на німецьких депутатів і політичні партії.

Уряд побоюється, що Росія може намагатися вплинути на результат виборів наступного року, повідомляє Telegraph.

"Комп’ютерні атаки було скоєно на офіси декількох членів парламенту Німеччини, а також на регіональні відділення Союзу християнських демократів, партії Ангели Меркель, та на партії-конкуренти. Нові атаки було скоєно через кілька місяців після того, як спецслужби Німеччини звинуватили Росію в причетності до попередньої хакерської атаки на Бундестаг в минулому році", - йдеться у повідомленні.

Попередні атаки відбулося 15 і 24 серпня цього року. Депутати і партійні відділення отримали лист, який, начебто, прийшов з штаб-квартири НАТО. В ньому містилося посилання на інформацію про невдалий військовий переворот в Туреччині та землетрус в Італії. Коли одержувачі натискали на посилання, на комп’ютери починали встановлюватись шпигунські програми.

BSI вважає, що хакери шукають інформацію, яка може бути потенційно шкідливою. Вони можуть випустити її за кілька тижнів до виборів, щоб вплинути на результат.

Німецьке урядове агентство, яке відповідає за кібербезпеку вважає, що напади було вчинено з Росії і можуть бути пов'язані з хакерськими атаками на приватне листування команди кампанії Хілларі Клінтон в США на початку цього року.

Нагадаємо: нещодавно російські хакери зламали поштові сервери Демократичної партії США. Усі 50547 сторінок листування опублікував портал WikiLeaks.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-