Китай обіцяє сприяти політичному врегулюванню у

Китай обіцяє сприяти політичному врегулюванню у "гарячих точках"

Укрінформ
Китай готовий робити посильний вклад у досягнення стабільного розвитку і взяв ініціативу у тому, щоб підготувати свій план з виконання Порядку денного-2030.

Про це сказав прем'єр Держради КНР Лі Кецян на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає кореспондент Укрінформу.

"Китай виступив з практичними кроками у вирішенні питання стабільного розвитку та першим в ООН представив національний план виконання цього порядку після прийняття його у вересні минулого року", - підкреслив прем'єр.

Лі Кецян розповів про плани Китаю з підтримки міжнародних зусиль із надання допомоги нужденним країнам і регіонам, пообіцявши виділити 300 млн доларів у порядку гуманітарної допомоги країнам і міжнародним організаціям, у тому числі на боротьбу з хворобами. Крім того, Пекін планує збільшити свій щорічний внесок в ООН на цілі стабільного розвитку на 100 млн доларів.

Китайський прем'єр також повідомив, що до кінця 2014 року КНР підготувала за свої кошти 12 тисяч фахівців для країн, що розвиваються, і продовжуватиме цю практику. "Китай підкріплює свої слова справами", - зазначив Лі Кецян.

Він запевнив, що КНР готова взаємодіяти з усіма державами заради спільної мети - досягти стабільного розвитку, скорочення розриву між багатими й бідними.

Зокрема, глава китайського уряду пообіцяв сприяння КНР у врегулюванні конфліктів у "гарячих точках" і пошуку політичних шляхів їх вирішення. При цьому він закликав відмовитися від подвійних стандартів у боротьбі з тероризмом і не пов'язувати це явище з країнами, народами або релігіями.

Говорячи про зростання світової економіки, Лі Кецян звернув увагу на те, що розвинені держави мають узяти на себе провідну роль у координуванні цього процесу, забезпеченні стабільного ексклюзивного зростання, недопущенні «довгострокових збоїв» і протекціонізму, вирівнюванні перекосів, спровокованих лібералізацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-