Обама закликав світ скоротити розрив між надбагатими й рештою населення

Обама закликав світ скоротити розрив між надбагатими й рештою населення

Укрінформ
Світ не може бути економічно стабільним, коли 1% володіє більшими багатствами, ніж решта 99% - такий розрив породжує почуття несправедливості у більшості людей та сприяє появі конфліктів.

На цьому наголосив президент США Барак Обама, виступаючи у вівторок на 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Світ, де один відсоток людства контролює багатства більше, ніж усі інші 99% населення, ніколи не буде стабільним", - заявив американський лідер.

Він підкреслив, що цьому сприяє, зокрема, розвиток тіньової економіки. "Приблизно $8 трлн приховуються в податкових гаванях. Система тіньових банківських структур перебуває поза контролем глобального нагляду", - підкреслив президент США.

Він погодився, що розрив між багатими й бідними – це не щось нове, але це те саме, коли дитина живе в нетрях поруч із хмарочосом і бачить, який насправді рівень життя існує.

"Зараз з новими технологіями будь-хто може бачити, хто як живе. Через це очікування зростають набагато швидше, ніж можуть забезпечити уряди своїми можливостями, й відчуття несправедливості підриває довіру людей до системи", - констатував американський президент. 

Для того щоб подолати цей виклик, не потрібно вдаватися до ринкових війн, погіршення стану свого сусіда, обмежувати розвиток технологій, як роблять деякі країни. "Економіка виграє тоді, коли ми зменшуємо розрив між багатими й бідними, коли економічний прогрес спирається на широку основу – повагу до прав трудящих", - підкреслив американський лідер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-