Батальйони НАТО в Балтії і Польщі зможуть негайно організувати спільну оборону

Батальйони НАТО в Балтії і Польщі зможуть негайно організувати спільну оборону

Укрінформ
Батальйони НАТО, що дислокуються з наступного року в країнах Балтії і Польщі, зможуть негайно приєднатися до колективної оборони, якщо буде вирішено про її використання.

Про це заявив командуючий Збройними силами Литви, генерал-лейтенант Йонас Вітаутас Жукас, інформує Delfi.

"Передові військові одиниці НАТО прибудуть у наш регіон не лише для навчань і дії як заходу стримування. На випадок кризи і відповідного рішення вони зможуть негайно приєднатися до колективної оборони. Цей практичний крок НАТО підсилить нашу безпеку вже в середині наступного року", - зазначив Жукас.

Він також додав, що глави збройних сил країн НАТО зійшлися в думці про те, що використання союзницьких батальйонів у Балтійському регіоні на випадок кризи буде ще ефективнішим, якщо головнокомандуючому силами НАТО в Європі будуть представлені повноваження ухвалювати рішення.

Як відомо, з метою заборони Росії Альянс цього літа домовився дислокувати після міжнародного батальйону союзників у кожній з Балтійських країн і в Польщі.

У Литві батальйоном керуватиме Німеччина, в нього планується направити військових з країн Бенілюксу, Норвегії, Хорватії і Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-