Світ потребує нової міграційної стратегії - МЗС Туреччини

Світ потребує нової міграційної стратегії - МЗС Туреччини

Укрінформ
Жодна країна не здатна самостійно впоратися із нинішньою міграційною кризою, тому світові терміново необхідна нова глобальна стратегія з цього питання.

Про це під час пленарного засідання Генеральної асамблеї ООН заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що наші односторонні зусилля не можуть бути достатніми, аби впоратися із цією глобальною проблемою. Ми маємо голосно та чітко заявити, що світ негайно потребує кращої стратегії для боротьби із нелегальною міграцією», - сказав Чавушоглу.

За його словами, ця стратегія має включати у себе три основні виміри: усунути корінні причин переміщення біженців, допомогти транзитним країнам та припинити негативну риторику (ксенофобію, расизм та ісламофобію) стосовно біженців чи мігрантів.

«Екстремізм лише ускладнить наші проблеми. Він матиме зворотній ефект та сприятиме терористам. Політики, особливо у Західній Європі, повинні бути обережнішими, ніж будь-коли», - наголосив глава МЗС Туреччини.

Він підкреслив, що будь-яка стратегія може досягти успіху лише випадку її колективного втілення, адже «індивідуальні зусилля не здатні виробити довготривалі рішення».

«До цього часу світова спільнота мала б засвоїти один урок: ніхто не застрахований від наслідків криз біженців. Туреччина готова зробити свій вклад», - підсумував Чаувшоглу.

Як раніше повідомляло агентство, на саміті ООН декларацію про захист біженців схвалили 193 країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-