США занепокоєні обмеженням прав і свобод на виборах в Росії

США занепокоєні обмеженням прав і свобод на виборах в Росії

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що ЦВК Росії, в цілому, організувало прозорий процес виборів до Державної думи, однак при цьому спостерігалися обмеження прав і свобод виборців, контроль над ЗМІ та тиск на суспільство.

Така оцінка зазначена в заяві речника Державного департаменту США Джона Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми визнаємо, що Центральна виборча комісія РФ провела вибори в прозорий спосіб, однак ми звертаємо увагу на висновки звіту (міжнародних спостерігачів – ред.), що виборче середовище мало негативний вплив шляхом обмеження основних свобод і політичних прав, жорстко контрольованих ЗМІ та тривалого тиску на громадянське суспільство", - зазначається в документі.

У Держдепі також зауважили, що поділяють заклопотаність спостерігачів у зв'язку зі зменшенням можливостей для реєстрації кандидатів, насамперед, незалежних представників. Крім того, відзначені факти зловживання адміністративними ресурсами з боку окремих місцевих органів влади, перешкоджання кампанії окремих кандидатів, утиск видних представників політичної опозиції.

"Як і люди в усьому світі, росіяни заслуговують на вільні, чесні й прозорі вибори та лідерів, які несуть відповідальність перед тими, кого вони представляють", - зауважили в Держдепартаменті США, закликавши російську владу вжити позитивних кроків відповідно до рекомендацій ОБСЄ та інших спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-