Вибори в Думу зрежисовані Кремлем - німецький депутат

Вибори в Думу зрежисовані Кремлем - німецький депутат

Укрінформ
Результати виборів до російського парламенту виявилися прогнозованими, оскільки були повністю зрежисовані Кремлем.

Так вважає депутат німецького Бундестагу (партія Зелених) Марілуїза Бек.

«Вибори в Держдуму не принесли, як і очікувалося, жодних сюрпризів. Вони були зрежисовані Кремлем», - йдеться в заяві, переданій Укрінформу в ФРН.

Всупереч спробам незалежних спостерігачів перешкодити порушенням під час голосування, такі порушення були відзначені по всій країні, зазначає Бек. Вона вважає, що вирішальне значення при виборах грають не тільки видимі умови безпосередньо в день їх проведення, але також і питання, чи допускається взагалі в державі політичне життя, що відповідає основним демократичним правам.

«Враховуючи численні репресивні закони, про шанси на вільну політичну конкуренцію немає й мови», - підкреслює член Бундестагу.

Вона також звертає увагу на те, що більшість виборців просто не прийшли на дільниці. Така історично низька явка є, на думку Бек, свідченням того, що підтримка Путіна не є такою вже переважною. Особливо характерно це для Москви і Санкт-Петербурга, де на дільниці прийшли лише 35 і 32 відсотки виборців відповідно.

«Думі не вистачає елементарної демократичної легітимності», - резюмує Бек.

Тим часом на запит Укрінформу до керівництва Бундестагу прокоментувати результати виборів і відношення до їхнього проведення в українському Криму відповіді досі не надійшло.

Там обмежилися нечіткими заявами: уряд Німеччини прийняв до уваги факти порушень, які мали місце, а також запевнив, що позиція Берліна щодо незаконної анексії Криму залишається незмінною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-