Штайнмайєр візьме участь у зустрічі

Штайнмайєр візьме участь у зустрічі "віденської групи" щодо Сирії

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр проведе цей тиждень у Нью-Йорку, де, зокрема, візьме участь у засіданні Міжнародної групи підтримки Сирії у Віденському форматі і проведе переговори з сирійської тематики з американським і російським колегами.

Про це офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер заявив на брифінгу в понеділок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Міністр докладе всіх зусиль у Нью-Йорку для пошуків рішення щодо Сирії. Це своєрідний момент істини для Сирії", - сказав дипломат.

Шефер нагадав, що домовленість про припинення вогню, досягнута між США і РФ дев'ять днів тому, закінчується. Він назвав хорошою ідеєю проведення засідання групи, запропоноване главами МЗС США і РФ. Водночас він висловив занепокоєння крихкістю перемир'я, яке заважає надавати гуманітарну допомогу населенню. Дипломат також підкреслив, що військового рішення цього конфлікту немає.

Офіційний представник уряду Штеффен Зайберт зі свого боку заявив, що Берлін закликає всі сторони конфлікту дотримуватися узгодженого перемир'я, а російську сторону - використовувати свій вплив на режим Асада з цією метою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-