У Парижі евакуювали відвідувачів Музею армії через підозрілий пакунок

У Парижі евакуювали відвідувачів Музею армії через підозрілий пакунок

Фото
Укрінформ
Адміністрація, жандармерія та французькі військові евакуювали відвідувачів Музею армії в Парижі у зв’язку з виявленням перед входом в одну із зал підозрілого рожевого пакунка.

Випадковим свідком цього інциденту став власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Підозрілий пакунок рожевого кольору прямокутної форми охоронці виявили перед входом до зали «Середньовіччя» Музею армії близько 17:00 за Києвом. Адміністрація одразу дала вказівку охороні перекрити периметри і виводити відвідувачів комплексу у безпечне місце та викликала саперів. За евакуацію туристів також взялися працівники жандармерії та військові, що охороняли історичний комплекс і патрулювали навколишні вулиці. Завдяки організації, рішучим та злагодженим діям усі відвідувачі швидко залишили місце «небезпечної знахідки». На місце прибули сапери і почали досліджувати пакунок на наявність вибухівки.

Вхід до Музею армії був тимчасово закритий. Разом з тим, зважаючи на триваючі Європейські дні культурної спадщини, охочих відвідати історичний комплекс не меншало. Його експонати та можливість безкоштовного відвідування приваблювала до музею парижан та гостей столиці.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (12 фото)

Роман Сущенко, Укрінформ

Адміністрація музею відмовилася коментувати надзвичайну подію на прохання Укрінформу, лише попросила залишити місце інциденту. Водночас один із жандармів на правах анонімності у розмові з власним кореспондентом агентства припустив, що, можливо, це чийсь невдалий жарт або спроба перевірити дії правоохоронців. За його словами, система охорони «об’єкту» після уведеного надзвичайного стану виключає можливість проносу на територію історичного комплексу будь-яких підозрілих предметів. Усі відвідувачі та їхні особисті речі, валізки та рюкзаки ретельно перевіряються під час огляду на вході, у т.ч. за допомогою металошукачів. «Майже усі ділянки музею знаходяться під відеоспостереженням, тому згодом правоохоронці встановлять власника рожевого пакунка», - зауважив співрозмовник.

Сапери, що прибули на місце, вибухівки у пакунку не виявили.

Як повідомляв Укрінформ, 17-18 вересня у Франції в умовах підвищених заходів безпеки проходять дні Європейської культурної спадщини. Майже всі державні заклади та установи, найбільші церкви, музеї, пам'ятники культури, архітектури та історії відкрили на ці вихідні двері для широкого загалу під пильним оком правоохоронців, військових та приватних служб безпеки. Водночас у Парижі напередодні, поблизу популярного серед туристів району Шатле-ле-Аль (Chаtelet-Les Halles), спрацював спеціальний додаток до мобільних телефонів SAIP (Система попередження населення про небезпеку, розроблена спеціально до Євро-2016), що спричинило паніку і тисняву. Тривога виявилася хибною. Поліція веде розслідування причин інциденту.

Музей армії (Muse'e de l'Armee) був відкритий 1905 року. Він став результатом злиття музеїв артилерії й історії армії. Сьогодні це один з найбільших у світі військових музеїв, де зберігається величезна колекція зброї з різних куточків світу та з різних періодів історії: від античності до ХХ століття. Усього тут зберігається 500 тис. великих і малих експонатів на 8 тисячах квадратних метрів. Музей армії також є складовою історичного комплексу Парижа – Дому Інвалідів, до якого крім нього також входять військовий шпиталь, гробниця Наполеона, собор Святого Людовика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-