Росія звинуватила США в ударі по силах Асада

Росія звинуватила США в ударі по силах Асада

Укрінформ
Міністерство оборони Росії звинуватило міжнародну коаліцію, яка бореться з ІДІЛ, в тому, що вона завдала удару по позиціях сирійської урядової армії в аеропорту міста Дейр-ез-Зор.

Про це повідомляє BBC.

Москва стверджує, що десятки сирійських військовослужбовців були вбиті в результаті авіаударів.

"Літаки коаліції увійшли в повітряний простір Сирійської Арабської Республіки з боку іракського кордону. За інформацією, отриманою від сирійського командування в місті Дейр-ез-Зор, в результаті удару загинули 62 сирійських військовослужбовці і близько 100 людей поранені. Якщо цей повітряний удар спричинений помилковими координатами цілі, то це прямий наслідок впертого небажання американської сторони координувати з Росією свої дії проти терористичних угруповань на території Сирії", - говориться в повідомленні російського відомства.

Своєю чергою, Сирійська обсерваторія зі спостереження за дотриманням прав людини повідомила про 80 загиблих (включаючи щонайменше 60 військовослужбовців сил Асада), стверджуючи, що російські літаки бомбили околиці Дейр-ез-Зора тоді ж, коли і літаки коаліції.

Як зазначають в організації, нальоти дозволили бойовикам ІДІЛ зміцнити свої позиції у районі.

Командування Збройних сил США випустило заяву, в якій говориться, що коаліція планувала завдати ударів по ісламістам. Удари були негайно припинені, як тільки російські військові повідомили, що їх жертвою, можливо, стали сирійські військові.

У заяві також зазначається, що командування повідомила російську сторону про заплановане ударі.

Раніше США заявляли, що в суботу авіаудари в околицях Дейр-ез-Зора завдавалися по п'яти шляхів доставки постачання ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-