Паризькі теракти: родичі загиблих подали позови проти військових в охороні - ЗМІ

Паризькі теракти: родичі загиблих подали позови проти військових в охороні - ЗМІ

Укрінформ
Адвокат родин загиблих жертв теракту у концертній залі «Батаклан» позивається до Апеляційного суду Парижа з вимогою з’ясувати, чому вісім військовослужбовців, які брали участь в охороні правопорядку, не втрутилися у ситуацію і не запобігли розстрілу людей 13 листопада 2015 року.

Про це повідомляє французький телеканал LCI 

«Адвокат сімей жертв розстрілу «Батаклана» напередодні подав апеляцію до Апеляційного суду Парижа, щоб дізнатися, чому вісім французьких солдатів, які брали участь в операції «Вартовий» і були у ту ніч біля будівлі концертної зали, не втрутилися», - йдеться у повідомленні.

Адвокат і родини загиблих також хотіли б дізнатися причину, чому військовослужбовці не отримали команду від офіцерів відкрити вогонь по терористах та відмовилися надати свої автоматичні гвинтівки FAMAS поліції, яка з пістолетами намагалася протистояти бойовикам з автоматами Калашникова.

Парламентська комісія, яка проводила розслідування припустила, що французькі солдати виявилися неготовими до втручання  у ситуацію через відсутність у них необхідних тактичних навичок. Військовослужбовці не лише не відкрили вогонь у відповідь бойовикам, а й відмовилися передати свою більш потужну зброю – автоматичні гвинтівки FAMAS правоохоронцям.

Як повідомлялося, 13 листопада 2015 року майже одночасно були скоєні кілька терористичних атак: вибухи біля стадіону «Стад де Франс» в Сен-Дені, розстріл відвідувачів кількох ресторанів, а також ростріл в концертному залі «Батаклан», під час якого загинули 90 осіб.

Жоден з організаторів та учасників кривавої бійні не постав перед судом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-