Російські хакери злили нову порцію вкрадених у WADA документів

Російські хакери злили нову порцію вкрадених у WADA документів

Укрінформ
Група кіберзлочинців Fancy Bears розмістила в інтернеті новий комплект документів - матеріали про 11 спортсменів з 5 країн.

Серед атлетів є призери Олімпіад в Лондоні і Ріо, повідомляє DW.

"Група хакерів, які називають себе Fancy Bears, розмістила на своєму сайті третю частину документів, отриманих шляхом злому бази даних Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). На цей раз матеріали стосуються 11 спортсменів з п'яти країн: Великобританії, Данії, Австралії, Іспанії та Німеччини", - наголошується в повідомленні.

На кожного атлета викладена індивідуальна добірка документів, з яких випливає, які саме заборонені препарати, в яких дозах і наскільки регулярно приймалися за призначенням лікаря. Також вказується, яка саме антидопінгова інстанція давала добро на подібного роду виключення з правил.

Серед тих, чиї імена потрапили в список, - призери Олімпійських ігор в Лондоні 2012 року. Мова йде, наприклад, про чемпіонку з боксу з Великобританії Николу Адамс. Є й ті, хто проявив себе в Ріо-де-Жанейро, - приміром, британська велогонщиця Лора Тротт, яка завоювала золото в командному переслідуванні та омніумі, і іспанка Мірея Бельмонте Гарсія, володарка нагороди вищої проби за перемогу в запливі на 200 метрів батерфляєм.

У переліку фігурують два німецьких атлета - стрілець з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів Юліан Юстус (Julian Justus), який посів у кваліфікації в Ріо лише 18-е місце, і тенісистка Лаура Зигемунд (Laura Siegemund), переможниця чотирьох турнірів WTA і одного турніру Великого шлема в міксті.

Всесвітнє антидопінгове агентство раніше підтвердило, що група хакерів, які діють в інтересах Росії під ім'ям Fancy Bears, або Tsar Team (APT28), незаконно отримала доступ до програми, яка відповідає за адміністрування баз даних організації. Здійснити злом вдалося через акаунт, створений Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) для Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро. Злочинці отримали доступ до даних спортсменів, включаючи конфіденційну медичну інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-