Результати виборів у США можуть виявитися нелегітимними – Яресько

Результати виборів у США можуть виявитися нелегітимними – Яресько

Укрінформ
Нинішня президентська кампанія дуже непокоїть не лише громадян США, а й весь світ і, зокрема, європейців. Тому що той, діалог, який ведеться сьогодні між кандидатами в президенти, часом опирається на ксенофобію і нетерпимість. Звучать неприпустимі погрози союзникам у Європі і радикальні "обіцянки".

Про це заявила колишній міністр фінансів України Наталія Яресько на саміті YES у Києві, повідомляє dt.ua.

Однак, за словами Яресько, занепокоєння також викликає і те, що результати нинішніх виборів у США можуть раптом виявитися нелегітимними.

"Результати виборів в США можуть стати нелегітимними через втручання і хакерські атаки, які ми спостерігаємо в Аризоні і багатьох інших штатах. Ми добре знаємо про такий досвід в Україні", - сказала колишній український міністр.

Нагадаємо, що виборча кампанія в США супроводжується скандалами, викликаними хакерськими атаками на мережі партій. Зокрема, в середині червня російські хакери зламали базу даних Демократичної партії США. Вони отримали доступ до бази даних, зібраної на кандидата на посаду президента США від Республіканської партії Дональда Трампа, а також змогли прочитати всі електронні листи і трафік чатів комітету. При цьому кіберзлочинці не отримали доступу до фінансової інформації або особистої інформації спонсорів партії.

За даними ЗМІ, атакам також піддалися комп'ютери і мережі інших американських політичних організацій, а також основних претендентів на пост президента США Хілларі Клінтон і Дональда Трампа. У серпні причетні до зламу Національного комітету Демократичної партії США хакери атакували американські дослідницькі центри, які вивчають Росії.

Нещодавно глава Пентагону порадив Кремлю не втручатися у вибори президента США. Картер також заявив, що США не шукають жодної конфронтації з Росією, однак готові захищати своїх союзників та принципи міжнародного права.

 Фото: yes-ukraine.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-