У Туреччині кажуть, що відвернули атаки на посольства Британії і Німеччини

У Туреччині кажуть, що відвернули атаки на посольства Британії і Німеччини

Укрінформ
Правоохоронні органи Туреччини затримали чотирьох осіб, яких підозрюють у підготовці терористичних атак проти дипломатичних місій Великої Британії та Німеччини.

Про це повідомляє Анадолу з посиланням на МВС Туреччини.

«За даними відомства, в результаті заходів, проведених на підставі розвідданих про підготовку терористичною організацією ДАЕШ (друга назва ІДІЛ на араб.) атак на посольства Великої Британії та Німеччини в Туреччині, затримано чотирьох осіб», - йдеться у повідомленні.

Проте, як зазначається, якихось доказів про причетність підозрюваних до терористичних угрупувань не виявлено.

Як повідомляє МВС, відповідні органи Великої Британії та Німеччини на підставі отриманих розвідданих були проінформовані про плануванння 13-17 вересня терористичною організацією ДАЕШ атак на дипмісії зазначених країн.

В результаті проведених співробітниками Управління поліції заходів напередодні свята Курбан в Анкарі затримано трьох осіб, у Стамбулі - одну. В ході слідчих заходів якихось зв'язків затриманих з терористами не виявлено.

Водночас посол Великої Британії в Анкарі Річард Мур прокоментував ситуацію у своєму акаунті у соцмережі Twitter та зазначив, що Туреччина, як завжди, продемонструвала високий рівень підтримки в питаннях гарантування безпеки. «Турецька влада вживає відповідних заходів щодо ліквідації можливих загроз. Ми покладаємося на них в цьому питанні. Дякую за докладені зусилля. Проте, виходячи з ситуації, що склалася [тимчасове] закриття посольства є доцільним», - написав дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-