США констатують збереження перемир'я в Сирії

США констатують збереження перемир'я в Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що домовленість про припинення вогню на всій території Сирії, яка набула чинності в понеділок, зберігається, попри окремі порушення режиму тиші з боку обох сторін конфлікту.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми, як і раніше, вважаємо, що режим припинення вогню (в Сирії – ред.) загальним чином підтримується", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що рівень насильства продовжує бути суттєво меншим, ніж це спостерігалося до 12 вересня.

Водночас, Тонер визнав, що мають місце випадки порушення режиму тиші з обох сторін – і з боку урядових сил Асада, і з боку опозиції. За словами Тонера, потрібно зробити все можливе, щоб зберегти перемир'я та скоротити число випадків його порушення.

Представник Держдепартаменту США також висловив занепокоєння у зв'язку з тим, що гуманітарна допомога не доставляється до місць, де люди її найбільше потребують. У цьому зв'язку він зазначив, що в Вашингтоні стурбовані гуманітарною ситуацією в регіоні. 

Як повідомляв Укрінформ, минулої п'ятниці глави зовнішньополітичних відомств США і Росії Джон Керрі і Сергій Лавров досягли тимчасової домовленості щодо припинення вогню на всій території Сирії, яке набуло чинності із заходом сонця в понеділок, 12 вересня. У середу сторони дійшли згоди продовжити цю домовленість ще на 48 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-