Ісламісти шукають спільників дистанційно - ЗМІ

Ісламісти шукають спільників дистанційно - ЗМІ

Укрінформ
Ряд нападів злочинцями-одинаками на людей у Німеччині цьогоріч було скоєно за вказівкою інструкторів "ІДІЛ", що відправляли рекомендації через мобільні додатки.

Записи таких розмов наводить видання Suddeutsche Zeitung

«Дистанційно - нова категорія. Слідчі виходять з того, що інструктори "ІДІЛ" постійно перебувають у Мережі та шукають кандидатів, які можуть стати потенційними терористами», - йдеться у статті.

Це підтверджують переговори у чаті між такими собі «напрямними» і 17-річним вихідцем з Афганістану Ріазом Ханом А., який влітку влаштував різанину в потязі у Вюрцбурзі. Видання наводить діалог, в якому у юнака запитують, яким чином він має намір вбивати і радять, як можна забрати більше людських життів, обіцяючи, що відповідальність на себе візьме "ІДІЛ". Ріаз Хан А. перед злочином відправив до пропагандистського агентства "ІДІЛ" зняте ним відео з погрозами щодо вбивства. Жертвами стала сім'я з Гонконга.

Видання також повідомляє про аналогічну ситуацію з липневим підривником з Ансбаха, сирійцем Мохаммадом М., а також 16-річною Сафією, яка скоїла напад на поліцейського у Ганновері в лютому цього року.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Німеччині було заарештовано трьох сирійців, які проникли до Німеччини під виглядом біженців, яких підозрюють у тому, що вони чекали вказівок для скоєння терактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-