Венеціанська комісія не спостерігатиме за російськими виборами

Венеціанська комісія не спостерігатиме за російськими виборами

Укрінформ
Європейська комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) не братиме участі у спостереженні за виборами до Держдуми Російської Федерації на її території та в окупованому Криму.

Про це йдеться в офіційній відповіді Венеціанської комісії на запит Укрінформу прокоментувати легітимність парламентських виборів та самого парламенту Російської Федерації на суверенній території України.

"Зазвичай Комісія здійснює свою діяльність в якості юридичного консультанта місій зі спостереження за виборами в державах-членах ПАРЄ, це допомагає делегаціям з правовими аспектами виборів. У випадку з проведенням парламентських виборів в РФ 18 вересня 2016 року ПАРЄ не була запрошена для спостереження, тому Венеціанська комісія не братиме у цьому участі", - зазначила керівник відділу зі зв'язків з громадськістю Венеціанської комісії Ради Європи Тетяна Мишелова.

Як відомо, Венеціанська комісія (офіційна назва Європейська комісія "За демократію через право") є консультативним органом з конституційного права, створений при Раді Європи у 1990 році. Експерти Комісії (від кожної держави-члена ПАРЄ) здійснюють аналіз законів і законопроектів держав-учасниць, які стосуються проблем конституційного права, в тому числі стандарти виборів, права меншин та ін. Висновки Комісії широко використовуються ПАРЄ як відображення «європейських стандартів» в галузі демократії. Крім цього, комісія публікує тематичні дослідження з окремих проблем, веде бази даних CODICES (рішення конституційних судів) і VOTA (виборче право). За проблематикою виборів вона тісно співпрацює з Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-