У Китаї оголосили червоний рівень тривоги через тайфун

У Китаї оголосили червоний рівень тривоги через тайфун

Укрінформ
Державна станція морських прогнозів КНР /ДСМП/ оголосила попередження "червоного" рівня у зв'язку з наближенням супертайфуну "Меранті".

Про це повідомляє Сіньхуа.

"За прогнозом, 14-й за рахунком цього року тайфун «Меранті» 15 вересня досягне узбережжя у смузі на стику провінцій Фуцзянь і Гуандун. «Меранті» стане, можливо, найпотужнішим тайфуном, який обрушиться на Китай цього року", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, "Меранті" проходить поблизу південно-східної частини Тайваню і наближається до узбережжя провінцій Фуцзянь і Гуандун. В акваторії Тайванської протоки виникли хвилі заввишки понад 3 м.

Під впливом тайфуну, як передбачається, з полудня середи по полудень четверга в акваторії поблизу узбережжя південної частини провінції Фуцзянь піднімуться хвилі заввишки 4-6 м, в акваторії поблизу північної частини цієї провінції - 3-5 м, в акваторії поблизу східної частини провінції Гуандун - 2,5-4 м.

Для боротьби із стихією Державне океанологічне управління Китаю днями задіяло режим швидкого реагування на морські лиха другого ступеню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-