Австралія готується до повернення джихадістів

Австралія готується до повернення джихадістів

Укрінформ
Органи безпеки країни готуються до припливу австралійських джихадистів, які повертатимуться додому після боротьби на боці радикальних терористичних груп, таких як "Ісламська держава", після послаблення їх позицій в Іраку і Сирії.

Про це повідомляє АВС.

За даними правоохоронних органів більше сотні австралійців беруть участь у бойових діях в Іраку і Сирії. Експерти побоюються, що вони можуть використовувати бойові навички, набуті там в терористичних операціях на батьківщині.

Авіанальоти сил коаліції допомогли зменшити територію терористів, тому іноземні найманці намагаються покинути небезпечні зони.

«Деякі з них прагнутимуть повернутися до Австралії», - відзначив Роджер Шанан науковий співробітник Інституту Лоуі, який є співавтором доповіді про австралійських джихадистів в Сирії та Іраку.

«Перебуваючи у зоні конфлікту ці люди набули бойових навичок, з якими буде важко впоратися силовим структурам: здійснювати планування, усвідомлювати оперативну безпеку - тому їх буде важче відстежити – а також набули інших більш практичних навичок з виготовлення бомб, планування і здійснення атак», - вважає він.

Саме радикали, які пройшли навчання в Іраку і Сирії здійснили терористичні акти в Парижі і Бельгії, переконаний науковець. Іншою складністю завдання вважається процес збору доказів, які дозволять заарештувати людини після повернення.

На думку експертів, владі доведеться зібрати достатню доказову базу, щоб довести, що ці люди справді перебували в регіоні із злочинною метою.

Експерти також закликають австралійську владу активно співпрацювати з такими країнами, як Туреччина, аби відстежувати бойовиків, що повертаються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-