Референдум щодо одностатевих шлюбів в Австралії може відбутися 11 лютого

Референдум щодо одностатевих шлюбів в Австралії може відбутися 11 лютого

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл оголосив, що цього тижня уряд внесе на розгляд парламенту проект закону щодо проведення національного референдуму з питань легалізації одностатевих шлюбів.

Про це повідомляє АВС.

"...Відповідно до рішення уряду референдум з даного питання має пройти 11 лютого 2017 року. Участь у голосуванні буде обов'язковою. Уряд виділить по 7,5 мільйона австралійських доларів на інформаційні кампанії «за» і «проти» узаконення одностатевих шлюбів. Результати референдуму обраховуватимуться простою більшістю голосів. У разі прийняття позитивного рішення, уряд внесе зміни до Шлюбний акта країни", - йдеться у повідомленні.

Рішення про необхідність розгляду питання на референдумі було прийняте урядом, незважаючи на спроби опозиційної Лейбористської партії уникнути витрат на референдум і провести парламентське голосування з даного питання.

Водночас запропоновані урядові ініціативи повинні пройти схвалення Палатою представників і Сенатом, де доля законопроекту залежатиме від здатності уряду заручитися підтримкою опозиції чи незалежних кандидатів.

Наразі лідер опозиції Білл Шортен заявляє про намір блокувати законопроект, як такий, що веде до «непотрібної витрати грошей» та може спричинити хвилю самогубств серед представників ЛГБТ-спільнот у випадку проведення інформаційної кампанії проти узаконення одностатевих шлюбів.

У свою чергу представники правлячої коаліції закликали опозицію «дозволити австралійському народу висловити свою думку», а також пригрозили, що у випадку блокування лейбористами парламентського голосування взагалі знімуть згадане питання з порядку денного на термін дії новообраного 45 парламенту, тобто на 3 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-