Директор ЦРУ попередив про небезпеку з боку російських хакерів

Директор ЦРУ попередив про небезпеку з боку російських хакерів

Укрінформ
Директор Центрального розвідувального управління США знову попередив, що хакери з Росії надзвичайно кваліфіковані і досвідчені у здійсненні кібернападів.

Але Джон Бреннан, виступаючи в телеінтерв’ю, не став прямо звинувачувати Росію у недавніх втручаннях у комп’ютерні системи Демократичної партії США, хоча інші представники розвідки і кіл, що займаються кібербезпекою, раніше прямо заявляли про це, повідомляє Радіо Свобода.

Він, однак, сказав, що Москва "агресивно" збирає розвідувальні дані.

За словами керівника ЦРУ, США мають дуже занепокоїтися тим, до яких заходів Росія може вдатися задля здобування інформації в кіберпросторі, і тим, як вона може використати цю інформацію.

Питання про російських хакерів, що діють за підтримки чи за завданнями державної влади Росії, постало у США особливо гостро в перебігу нинішніх президентських перегонів: в інтернеті було оприлюднене викрадене електронне листування працівників апарату Демократичної партії, що викликало скандал якраз напередодні офіційного висування Гілларі Клінтон кандидатом на виборах президента від цієї партії.

Її супротивник від Республіканської партії Дональд Трамп, якого критики звинувачують у прокремлівських позиціях, заперечив небезпеку втручання Росії в перебіг кампанії і в інтерв’ю на одному з російських прокремлівських телеканалів заявив, що навряд чи Кремль намагається здійснити таке втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-