Опозиція засумнівалася, чи підтримує уряд Канади Україну

Опозиція засумнівалася, чи підтримує уряд Канади Україну

Укрінформ
Якщо Канада дійсно підтримує Україну, то мусить брати участь у міжнародних зустрічах, де обговорюється «українське питання».

Таку думку в ефірі телеканалу СВС висловив депутат від опозиційної Нової демократичної партії Канади Гі Карон, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми маємо намір повернутися на світову арену, то чому Канада не була присутньою на цих перемовинах?», - прокоментував від відсутність представників Канади на зустрічах, де обговорювалася Україна під час G20 у Китаї.

На його переконання, проігнорувавши ці перемовини, Оттава втратила шанс справити вплив на ситуацію в Україні «Ці зустрічі, до яких Канада не була допущена, мали стратегічну важливість. Тому залишається незрозумілим, який вплив має Канада і чому ми стверджуємо, що повернулися на міжнародну арену», - підкреслив депутат.

Він також наголосив, що раніше Канаду так само не запросили на важливу зустріч країн-учасників міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ.

Нагадаємо: під час саміту G20 у Китаї між лідерами США, РФ, Франції та Німеччини відбувся ряд дво- та багатосторонніх зустрічей, під час яких обговорювалося питання України. Однак, Канада не брала участі у жодній з них.

Додамо також, що однією з передвиборних обіцянок чинного канадського уряду було збільшення ролі Канади на міжнародній арені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-