Лівійський генерал підняв заколот і атакував найбільші в країні нафтові термінали

Лівійський генерал підняв заколот і атакував найбільші в країні нафтові термінали

Укрінформ
Бійці бунтівного лівійського генерала атакували найбільші в країні нафтові термінали, які контролюються визнаним ООН перехідним урядом Лівії.

Сили під командуванням генерала Халіфи Хафтара захопили, за їх словами, нафтові порти в Рас-Лануфі та Сидрі, звідки йде експорт нафти. Проте ці повідомлення не підтверджують ополченці, які охороняють нафтосховища.

Останні лише повідомили ВВС, що дійсно зазнали нападу і певних втрат вранці в неділю.

Генерал Хафтар, який служив в лівійської армії за Муаммара Каддафі, а потім виступав проти нього в еміграції, вважається одним з найбільш впливових військових лідерів в Лівії.

Він відмовляється визнавати повноваження уряду національної згоди в Тріполі, який користується підтримкою ООН. Генерал підтримує тимчасовий уряд, який контролює східні райони країни з Тобрука.

Хафтар командує підрозділами так званої Лівійської національної армії, яка об'єднує ряд ополчень і залишки старих збройних сил країни.

Нафтопереробні об'єкти в Рас-Лануфі і Сидр виробляють більше половини експортованої Лівією нафти.

Представник ополчення, охороняє нафтові об'єкти, повідомив BBC, що напади на термінали почалися близько 7.30 ранку за місцевим часом. Бої йшли також біля міста Зуїтина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-