Американці не єдині, хто зазнав удару 11 вересня – Керрі

Американці не єдині, хто зазнав удару 11 вересня – Керрі

Укрінформ
Серед загиблих у терористичному нападі 9/11 у Нью-Йорку 15 років тому були громадяни 60 країн, і це відображає необхідність спільної та всеосяжної міжнародної відповіді тероризму.

Із такою заявою виступив у неділю державний секретар США Джон Керрі з нагоди вшанування 15-ї річниці теракту 9/11, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Американці не були єдиними серед жертв. Громадяни понад 60 країн загинули від ударів по Всесвітньому торговому центру. Ця вражаюча плата відображає як взаємопов'язаний характер сучасного суспільства, так і необхідність проявляти стійкість у нашій всеосяжній та єдиній відповіді на глобальну загрозу насильницьких екстремістських угруповань", - наголосив глава Державного департаменту США.

Він підкреслив, що за останні півтора десятиліття Сполучені Штати очолили ці міжнародні зусилля. "Маючи партнерів на всіх континентах, ми допомагаємо перемогти терористів, знищуючи їхніх командирів, зменшуючи їхню територію, придушуючи їхні фінансові потоки, підриваючи їхні мережі, та викриваючи їхню брехню", - зазначив глава зовнішньополітичного відомства США.

Керрі наголосив, що терористам не вдалося й ніколи не вдасться залякати американський народ та змусити його відступити від справи миру й демократичних цінностей. "Натомість ми стали ще більш пильними, більш стійкими та навіть більш рішучими в тому, щоб захистити наших людей, допомогти нашим друзям та зберегти цивілізацію від тих, хто хотів зруйнувати її", - підкреслив глава Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-