Америка ніколи не забуде 11 вересня  - Обама

Америка ніколи не забуде 11 вересня - Обама

Укрінформ
Керівництво США та тисячі громадян країни у неділю вшановують пам'ять жертв терористичної атаки 11 вересня 2001 року.

Меморіальні церемонії проходять у Вашингтоні, Нью-Йорку та інших американських містах, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми пам'ятаємо й ніколи не забудемо майже три тисячі прекрасних життів, які були забрані так безжалісно", - заявив президент США Барак Обама на меморіальній службі в Пентагоні, який також зазнав нападу терористів 15 років тому.

Звертаючись до родичів жертв терактів, глава держави підкреслив, що й нині, за 15 років по трагедії, багатьом людям все ще важко пережити цей день.

На церемонії були також присутні міністр оборони США Ештон Картер і військове керівництво країни.

Перед цим рівно о 8:46 (час, коли перший літак врізався в башту Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку) президент США з дружиною та представники його адміністрації вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання в Білому домі.

Пам'ятні заходи тривають і у Нью-Йорку, де на місці падіння веж-близнюків встановлений меморіал у вигляді двох водоспадів, обрамлених по периметру гранітними плитами з викарбуваними на них іменами жертв нападу. Люди приносять квіти і згадують своїх близьких, які загинули під час атаки терористів.

Як відомо, серія терактів 11 вересня 2001 року, яка забрала життя майже 3 тис. людей у США, вважається одним із найбільших терористичних нападів за всю історію. За офіційними даними, у Всесвітньому торговельному центрі у Нью-Йорку загинули понад 2,6 тис. осіб, 125 загинули після того, як літак протаранив будівлю Пентагону, 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках, захоплених терористами цього дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-