У Норвегії судять перукарку за відмову обслуговувати клієнтку у хіджабі

У Норвегії судять перукарку за відмову обслуговувати клієнтку у хіджабі

Укрінформ
У Норвегії судять перукарку, яка відмовилася обслуговувати жінку у хіджабі. Це перший випадок у країні, коли до суду звернулися через ісламський головний убір.

Про це повідомляє The Local.

Обвинуваченій загрожує до шести місяців ув'язнення за релігійну дискримінацію через те, що вона відмовилася підстригти жінку, яка прийшли в хіджабі. Інцидент стався у невеликому містечку на південному заході Норвегії в жовтні минулого року.

Згідно з обвинувальним висновком, жінка-перукар сказала клієнтці, що "їй доведеться підшукати інше місце, оскільки вона не приймає таких (клієнтів), як вона".

47-річна перукар розповіла суду, що вона розглядає хіджаб як політичний символ ідеології, який її лякає, а не як релігійний символ.

"Я розглядаю його як тоталітарний символ. Коли я бачу хіджаб, я думаю не про релігію, а про тоталітарні ідеології і режими. Хіджаб – це не релігійне, це політичне питання ", - сказала вона суддям.

Вона також додала, що прийняти клієнтку в хіджабі означало змусити піти всіх клієнтів-чоловіків, оскільки жінка не змогла б показати своє волосся у їхній присутності.

Перукар відмовилася платити штраф у 8000 крон (870 євро) за дискримінацію за релігійною ознакою, і тому справа дійшла до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-