Держдеп про нові санкції проти РФ: ми зберігаємо рівень вже існуючих обмежень

Держдеп про нові санкції проти РФ: ми зберігаємо рівень вже існуючих обмежень

Укрінформ
Американська сторона не вважає запровадження останньої хвилі санкцій проти Росії ескалацією економічного тиску на Москву.

Нові обмеження, як наголошують у Вашингтоні, пов'язані зі збереженням сили вже існуючих антиросійських санкцій США.

Таку офіційне роз'яснення дав у середу заступник речника Держдепартаменту Сполучених Штатів Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми постійно працюємо над тим, щоб закрити "лазівки" та переконатися, що поточні санкції все ще перебувають на існуючому рівні", - зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Санкції проти РФ: Штати розширили список компаній на 81 пункт

За його словами, нинішня хвиля зовсім не є ескалацією існуючих санкцій.

"Це лише заходи, які ми здійснюємо по відношенню до існуючих санкцій, щоб бути впевненими, що вони все ще мають свою силу", - зауважив Тонер.

Водночас, представник Держдепартаменту США заперечив будь-який зв'язок між введенням останнього пакету економічних обмежень проти РФ із результатами зустрічі між президентом США Бараком Обамою і російським лідером Володимиром Путіним на саміті G20 в Пекіні.

"Немає абсолютно жодного зв'язку", - наголосив Тонер.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня Міністерство торгівлі США запровадило додаткові санкції проти 81 компанії з Росії, Індії, Гонконгу й Криму. Серед них опинилися 11 компаній російського оборонпрому, 51 підприємство, підконтрольне "Газпрому", а також 18 у тимчасово окупованому Українському Криму. Крім того, до списку обмежень потрапив так званий "Комітет порятунку України", що базується в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-