Переговори в Берліні

Переговори в Берліні "2+2": міністри закликали працювати заради миру на Донбасі

Укрінформ
Ситуація на сході України стала однією з тем міністерських переговорів ФРН та Австралії, які відбулися в Берліні у форматі 2 + 2, - керівників зовнішньополітичних та оборонних відомств.

Спільна заява Франка-Вальтера Штайнмайєра, Урсули фон дер Ляйєн і Джулії Ізабель Бішоп, Маріс Пейн є у розпорядженні кореспондента Укрінформу в Німеччині.

"Міністри закликали відповідних осіб працювати у напрямку політичного вирішення конфлікту в Україні. З цією метою вони наголосили на важливості швидкого і повного виконання Мінських домовленостей", - йдеться у документі.

Порядок денний зустрічі включав питання зовнішньої політики та оборони, безпеки, зокрема, триваючих конфліктів на Близькому Сході і в Україні, а також стратегічні питання, що стосуються Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Австралія є стратегічним партнером ЄС, до кінця 2016 року вони планують підписати рамкову угоду і розпочати переговори про зону вільної торгівлі, наголосили міністри.

У заяві наголошується, що Німеччина та Австралія після цієї зустрічі, яка відбулася увечері у вівторок, підняли відносини стратегічного партнерства, укладеного в 2013 році, на новий рівень. Наступні консультації відбудуться в 2018 році в Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-