Рада Європи закликає розслідувати ситуацію навколо

Рада Європи закликає розслідувати ситуацію навколо "Інтера"

Укрінформ
У Раді Європи закликали українську владу ретельно розслідувати ситуацію навколо телеканалу "Інтер".

Про це йдеться у заяві прес-секретаря Генерального секретаря Ради Європи Даніеля Хольтгена, що є у розпорядженні Укрінформу.

"Будь-яке насильство і залякування журналістів є неприйнятним. Закликаємо українську владу розслідувати напади на телеканал "Інтер" та його працівників", - йдеться у документі.

Водночас у РЄ нагадали про обов'язок усіх держав-членів Ради Європи забезпечувати свободу ЗМІ та безпеку журналістів, що є "необхідною умовою для розвитку справжньої демократії".

Як повідомлялося, у неділю, 4 вересня, під час акції протесту проти редакційної політики телеканалу "Інтер" у студії телекомпанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє новини для телеканалу, сталася пожежа. За інформацією ДСНС, за вечір офіс телекомпанії підпалювали двічі. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що у МВС розглядають версії як умисного підпалу телестудії, так і самопідпалу, до якого може бути причетна адміністрація телеканалу.

Президент Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій на "Інтері" під особистий контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-