Австралійців попросили бути пильними після закликів терористів

Австралійців попросили бути пильними після закликів терористів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл наголосив, що ставлення людей до загрози з боку терористів-одинаків має бути серйозним.

Про це повідомляє АВС.

Після того, як поліція Австралії закликала громадян до спокою, а деякі австралійські політики взагалі проігнорували заяви терористів «вбивати австралійців у публічних місцях», прем'єр-міністр Австралії заявив, що останні терористичні атаки у світі продемонстрували небезпеку так званих одинаків-терористів.

Виступаючи в Лаосі, де Малколм Тернбулл перебуває для участі у форумі АСЕАН, він заявив, що заклики до насильства в Австралії є доказом відчаю з боку ісламських екстремістів.

«Оскільки Ісламська держава все більше і більше піддається тиску на полі бою в Сирії і в Іраку - як наслідок, територія її панування зменшується – вона (ІД) буде вдаватися до терористичної діяльності за межами Близького Сходу», - сказав Малколм Тернбулл.

«Здатності ІДІЛ, звичайно, набагато менші, ніж вони заявляють, але ми повинні бути дуже уважними до дій цих самотніх акторів - людей, які, як я охарактеризував їх у виступі перед Радою національної безпеки минулого тижня, з різних причин, можуть бути радикальними. Вони часто психічно хворі, можуть діяти дуже швидко і брати участь в дуже руйнівній, летальній діяльності, приклад якої ми бачили в Ніцці», - підкреслив він.

Австралійський Глава уряду також наголосив, що регіональне співробітництво є необхідним для збереження безпеки австралійців від насильства екстремістів.

Як раніше повідомляло агентство, «Ісламська держава» закликала вбивати австралійців у публічних місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-