Бундесвер залишається на турецькій базі

Бундесвер залишається на турецькій базі

Укрінформ
Після кількох місяців чвар між Туреччиною і Німеччиною з питання допуску на авіабазу Інджирлик німецьких депутатів та розмов про можливість виходу німецьких солдатів з бази бундесвер все ж вирішив продовжити співпрацю і перерахувати на облаштування своїх військових 58 млн євро.

Про це у вівторок повідомляє SPIEGEL ONLINE.

"Бундесвер прийняв рішення підтримати свою місію в антиІДІЛівській коаліції і продовжувати перебування в Туреччині. Статс-секретар Урсули фон дер Ляйєн (міністра оборони ФРН - ред.) Герд Хоофе дав добро на бюджетні інвестиції в загальній сумі 58 мільйонів євро на потреби використання німецькою стороною  турецької бази Інджирлик", - йдеться у повідомленні.

Так, 26 млн євро призначені для будівництва власного аеродрому спеціально для літаків-розвідників бундесверу Tornado і житлових приміщень для льотчиків і технічного персоналу. Ще 32 млн євро підуть на спорудження сучасного мобільного командного пункту, один лише фундамент під який обійдеться в 2 мільйони.

В Міноборони говорять про нагальну необхідність такої інвестиції. З початку місії німецьким літакам доводилося розміщуватися на стоянках американського контингенту, люди вимушені були відпочивати в тимчасових укриттях, а при виконанні розвідувальних польотів користуватися технічною підтримкою союзників.

Між тим, як повідомили напередодні представники уряду ФРН, не вдаючись до деталей, Берлін та Анкара можуть досягнути найближчим часом згоди щодо відвідання німецьких солдатів депутатами бундестагу. У такому візиті Туреччина відмовляла після прийняття на початку червня парламентом ФРН резолюції про визнання геноциду Османською імперією вірмен 101 рік тому. Наболіле питання про відвідання Інджирлика піднімалося під час зустрічі на полях саміту G20 канцлера ФРН Меркель і президента Туреччини Ердогана, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-