В Австралії хочуть заборонити іноземну спонсорську допомогу для політиків

В Австралії хочуть заборонити іноземну спонсорську допомогу для політиків

Укрінформ
Політики коаліційного Ліберально-національного уряду та опозиційної Лейбористської партії Австралії обмінялися публічними звинуваченнями щодо протекціонізму через отримання спонсорської допомоги з Китаю.

Про це повідомляє news.com.au.

З 2013 по 2015 рік китайські компанії і асоціації надали 5,5 млн австралійських доларів (близько $ 4,1 мільйона) у вигляді спонсорської допомоги австралійським політикам, повідомляє австралійське видання.

На тлі нещодавньої критики Прем’єр-міністром Австралії Малколмом Тернбулом опозиційного сенатора Дена Дастіарі, який в минулому році перевищив оплачувані державою транспортні витрати та добові витрати на відрядження до Китаю, а перевитрати оплатив приватний китайський інститут в Сіднеї, лейбористи звинуватили Міністра закордонних справ Австралії Джулі Бішоп у прийнятті дорогих подарунків, авіаквитків та проживання від китайської компанії із Західної Австралії під час саміту G20.

«Пані Бішоп не якийсь молодший сенатор - вона є міністром закордонних справ, заступником лідера країни і депутатом Ліберальної партії…Прийшов час, пану Тернбуллу або замовкнути або підтримати заклик лейбористів до заборони іноземної спонсорської допомоги», - заявив тіньовий міністр Стівен Конрой.

Заклик до зміни національного законодавства у сфері іноземної спонсорської допомоги підтримує і Партія зелених Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-