Литва чекає від Росії видачі засуджених раніше

Литва чекає від Росії видачі засуджених раніше "шпигунів"

Укрінформ
Міністерство юстиції Литви звернулося до Мін'юсту Росії з проханням видати для відбуття покарання на батьківщині засуджених раніше "шпигунів" Аристідаса Тамошайтіса та Євгенія Матайтіса.

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на посла Литви у РФ Ремігіюса Мотузаса.

"На прохання близьких Міністерство юстиції Литви звернулося до Мін'юсту Росії з проханням видати для відбуття покарання Тамошайтіса й Матайтіса", - сказав посол.

Нещодавно громадянин Литви та Росії Євгеній Матайтіс, засуджений у Росії за шпигунство, звернувся з проханням відпустити його відбувати покарання в Литві. Раніше у травні цього року про те ж попросив засуджений за шпигунство громадянин Литви Арістідас Тамошайтіс.

Тамошайтіса було засуджено на 12 років позбавлення волі, Матайтіса - 13 років в'язниці. Росія затримала цих громадян і засудила їх після того, як Литва повідомила про затримання співробітника ФСБ Калінінградської області.

Він з іншими особами хотів завербувати посадовців литовського Департаменту по охороні керівництва, яке могло б обладнати апаратуру для прослуховування у кабінеті та резиденції президента Литви Далі Грібаускайте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-