Російські ЗМІ кинулися правити повідомлення про Путіна з саміту G20

Російські ЗМІ кинулися правити повідомлення про Путіна з саміту G20

Укрінформ
Головне російське інформагентство ТАСС оперативно виправляє невдало розставлені акценти попередніх повідомлень з саміту G20.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу після моніторингу російських ЗМІ, які висвітлювали події на саміті Великої двадцятки у Хуанчжоу.

Так, наприклад, зараз стверджується, що президент США Барак Обама сам запропонував зустріч президентові Росії Володимиру Путіну.

Раніше ТАСС процитував прес-секретаря президента РФ Володимира Пєскова: «Поки лідери (США і Росії Барак Обама і Володимир Путін. - Ред.) тільки привіталися. Домовилися переговорити окремо». Контекст новини виходив явно невигідним для глави Росії. Тому незабаром з'явилася уточнювальна новина. "Обама підійшов до Путіна і запропонував (провести окрему зустріч. - Ред.)", - нібито сказало джерело в делегації.

Також, говорячи про те, що економіка в світі і Росії стабілізувалася, Путін заявив: «Що стосується нашої країни Росії, то ми оцінюємо наші зусилля як недостатні, скромні». За деякий час ТАСС випустив уточнюючу новину, де "скромні успіхи" подаються як стабільність, і далі йдеться, що економіка Росії вже на шляху до зростання. У статті перспективи російської економіки оцінюються більш позитивно, а вина за її застій вкотре покладається на 90-ті роки, названі тут «втраченим десятиліттям».

Саміт G20 проходить у китайському Ханчжоу 4-5 вересня. У перший день саміту Путін зустрівся з лідером КНР Сі Цзіньпіном, а також з новим прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей. Пізно вночі відбудеться зустріч з президентом Франції Франсуа Олландом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-