Чехія звинуватила Росію у веденні інформаційної війни

Чехія звинуватила Росію у веденні інформаційної війни

Укрінформ
Спецслужби Росії ведуть у Чехії інформаційну війну.

Про це йдеться в звіті Служби безпеки та інформації Чехії за 2015 рік.

"У 2015 році російські інформаційні операції у Чехії були зосереджені насамперед на ослабленні сили чеських ЗМІ (негласне проникнення в чеські ЗМІ, масове виробництво російської пропаганди і дезінформації, контрольованої державою); ... на вчиненні впливу на сприйняття і думки чеської аудиторії, ослабленні волі суспільства до опору або конфронтації..." - йдеться в документі.

Як зазначається, також дії спецслужб були сконцентровані на насадженні серед населення гасла "Усі брешуть" шляхом поширення як достовірних, так і недостовірних відомостей.

Крім цього, Росія підтримує соціальну і внутрішньополітичну напруженість у країні, надаючи допомогу "маріонетковим" популістським або екстремістським організаціям, а також докладає зусиль для створення "віртуальної загрози" війни з РФ.

Чеські спецслужби вважають, що дії Росії безпосередньо пов'язані з конфліктом в Україні і участю РФ у воєнній операції в Сирії, і з закінченням цих криз вони будуть припинені. Надалі ця інфраструктура може бути використана для маніпуляції чеським суспільством.

Спецслужба попереджає, що вищезгадані цілі становлять загрозу для Чехії, ЄС і НАТО не лише в контексті української і сирійської криз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-