Вірусом Зіка ризикують заразитися більше 2 мільярдів людей – вчені

Вірусом Зіка ризикують заразитися більше 2 мільярдів людей – вчені

Укрінформ
Більше 2 млрд людей в Азії та Африці ризикують підхопити вірус Зіка.

Про це йдеться у доповіді, опублікованій в журналі Lancet Infectious Diseases, повідомляє ВВС.

На думку групи учених з Оксфордського університету, Університету Торонто та інших, найбільш вразливими для вірусу є жителі Індії, Індонезії та Нігерії. Епідемія вірусу може початися також на Філіппінах, у В'єтнамі, Пакистані та Бангладеші.

Прогнози вчених базовані на кількості мандрівників, які пересуваються на літаках. Крім того, вони виділили країни, в яких живуть комарі, здатні стати переносниками вірусу, а також врахували місцевий клімат. На цій підставі вони визначили країни, в яких може початися епідемія у випадку потрапляння до них вірусу.

На їхню думку, у багатьох країнах люди живуть в умовах, в яких виявити вірус, якось відреагувати на нього, призупинити його розповсюдження буде складно. Ускладнює ситуацію також складна ситуація в охороні здоров'я цих країн. При цьому вчені допускають, що в деяких регіонах у людей є вроджений імунітет до вірусу, що може трохи знизити ризики.

Вірус Зіка виявлено у 65 країнах світу, в їх число входять багато країн Азії.

У першу чергу від вірусу постраждали країни Латинської Америки. У Бразилії він вже призвів до зростання числа дітей, народжених з мікроцефалією. Це захворювання є одним з наслідків вірусу. У країні тисячі дітей народилися зі зменшеною головою. У США вірусом Зіка заразилися близько 300 вагітних жінок.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала вірус Зіка глобальною загрозою. Він передається через комарів і статевим шляхом. Вакцини від вірусу все ще немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-